1. Login

Du kan downloade Autolog app’en via en af de to nedenstående billeder.

Android

Apple

Efter du har downloadet app’en på din mobil, skal du åbne Autolog. Du bliver da bedt om at logge ind. Dit login er den mail, du har tilmeldt dig med og din adgangskode.

2. Klassificér dine ture

Når du begynder at køre dine første ture vil du kunne begynde at gøre alt hvad der skal til for at lave din kørebog på mobilen.

Dine ture vil være listet som vist på billedet til højre og du kan her se information som tidspunkter, til og fra adresser, din valgte periode, klassificering, formål og kørselsgodtgørelse.

Når du skal lave din kørebog, bør du starte med at klassificere dine ture som privat eller erhverv alt efter om den enkelte tur har været en erhvervstur.

• Tryk på ikonet som du ser i den røde cirkel. Dette ikon vil skifte mellem privat (grå) og erhverv (blå) ud for den valgte tur.
  • Når turen er klassificeret som erhverv vil den informere om hvor meget turen giver i godtgørelse og du vil blive bedt om at tilføje et formål til din tur.
TIP: Du kan under indstillinger i app’en indtaste en standard for hvordan dine ture skal klassificeres. Hvis du for eksempel kører mest erhverv kan du indtaste dette som standard, og det vil blive påsat turen automatisk (gå til afsnit 7 for at se hvordan).

3. Tilføj formål

Du kan til hver en tid tilføje eller redigere et formål til din tur ved at trykke på formålet under klassificeringsikonet.

Du bliver herefter vist de formål du i forvejen har indtastet eller du bliver tilbudt muligheden for at tilføje et nyt formål.

TIP: Du kan under indstillinger i app’en indtaste et standardformål for dine ture som så vil blive påsat turen automatisk (se afsnit 7).

Du har tilmed mulighed for at specificere standard formål for individuelle adresser, hvilket gør at disse adresser altid får dit valgte formål påsat turen, dette gøres under indstillinger i web-app'en.

4. Flet dine ture

Du kan flette ture sammen, så de vises som én lang tur. Vær opmærksom på at det kun er muligt at flette ture som har samme klassificering og formål – tjek derfor de ture du vil flette for disse forhold. Følg dernæst denne vejledning for at lave en sammenfletning:

• Start med at tryk vælg oppe i venstre hjørne.
  • Sæt derefter flueben ud for de ture, der skal sammenlægges.
  • Tryk herefter på ’group edit’ nede i højre hjørne for at redigere de valgte ture.
  • Slå derefter ’merge’ til for at flette turene.
  • Tryk til sidst på gem og du har godkendt sammenfletningen.

De ture du har valgt at flette til én, har nu fået et ’Flettet’ ikon der illustrerer sammenfletningen.

Hvis du gerne vil se hvilke ture der er flettet eller gerne vil ændre på de sammenlagte ture, så gør således:

• Tryk igen vælg oppe i venstre hjørne.
  • Sæt flueben udenfor den flettede tur.
  • I bunden af skærmen kan du nu trykke ’unmerge’ for at opdele turene igen, eller redigér for at redigere den nuværende sammenfletning.

5. Bekræft dine ture

Når du er færdig med at klassificere dine ture, givet dem de rette formål og evt. flettet dem, kan du bekræfte disse ture så de bliver låst og klar til rapportering.

• Start med at vælge en periode ved at trykke på den blå pil udenfor den valgte periode.
  • Rul derefter ned til bunden af kørebogen hvor du kan se et resumé af dine ture indenfor den valgte periode.
  • Tryk på BEKRÆFT ALLE TURE og du bekræfter hermed alle turene i denne periode. Dine ture vil herefter skifte farve til mørkeblå.
Du vil herefter blive spurgt om du har lyst til at få tilsendt en rapport med det samme. Du kan altid gå ind under Rapporter og få tilsendt en rapport efterfølgende hvis du ikke vælger at få den tilsendt med det samme.

6. Rapportering

Du kan få tilsendt en rapport over din kørsel via app’en. Dette gøres således:

• Start med at trykke på menu ikonet oppe i venstre hjørne af kørebogen.
  • Når du er menuen skal du nu trykke på RAPPORTER
  • Under RAPPORTER kan du vælge den periode du vil rapportere samt hvilken type rapport du vil have tilsendt. Når du har valgt periode og rapporttype tryk på mail ikonet og rapporten vil blive tilsendt den mail din Autolog konto er oprettet med.
NB: Vær opmærksom på at der skal være ture som er klassificeret som erhverv indenfor den valgte periode for at den kan oprette og sende en rapport.

7. Indstillinger

Fra menuen kan du finde INDSTILLINGER, her har du mulighed for at tilpasse Autolog til dig og dine behov – så Autolog kan automatisere så meget af din kørebog som muligt. Du vil tilmed også have mulighed for at ændre sprog og skifte adgangskode.

STANDARD KLASSIFICERING

Vælg her om dine ture som udgangspunkt altid skal klassificeres som privat eller erhverv. Hvis du for eksempel kører mest erhverv, kan du med fordel vælge erhverv som standard, og dine ture vil automatisk klassificeres som erhvervsture. Du vil i så fald kun skulle klassificere privat ture manuelt.

ARBEJDSTID

Vælg her dine arbejdstider og Autolog vil klassificere alle ture indenfor disse tidsrum som erhverv automatisk.

STANDARD FORMÅL

Vælg her hvilket standard formål dine ture skal have. Hvis for eksempel salgsmøder er dit primære formål med dine erhvervsture, kan du med fordel indtaste ’salgsmøde’ som standard formål og alle dine fremtidige ture vil have salgsmøde indtastet som formål.