Køretøjer - Nyt køretøj

GPS tracker / køretøj

Når vi sælger en GPS tracker til en kunde, så oprettes den på kundens konto, med både et 15-cifret IMEI nummer og et ID nummer. Data fra GPS trackeren bliver mærket med ID nummeret.

GPS trackeren har et par tekst felter (navn og registrerings-nummer), således kunden kan genkende den enkelte GPS tracker, som et bestemt køretøj.

Hvis et køretøj sælges eller skades, eller på anden måde udgår af vognparken:

• Hvis den gamle tracker er mere end 3 år gammel, anbefales at man køber en ny tracker, pga den hurtige udvikling på elektronik, antenner, batterier, etc.

• Hvis kunden ønsker at smide den gamle tracker ud og få en ny tracker, skal den gamle tracker Termineres - hvilket betyder at den lukkes og ikke kan bruges mere.

• Hvis kunden ønsker at genbruge den gamle tracker i et nyt køretøj er der to muligheder:

Løsning A - data for de køretøjer som har brugt den samme tracker, gemmes samlet.
    Løsning B - data for de køretøjer som har brugt den samme tracker, gemmes særskilt.

Løsning A

Alle data mærkes med samme ID nummer, uanset hvilket køretøj trackeren har siddet i.

Fordele
Kunden kan selv ændre trackerens registrerings-nummer på kontoen, på få sekunder.
Kunden er ikke afhængig af kontakt med eller ventetid i vores support.

Se længere nede på denne side: Sådan ændrer du navn og registrerings-nummer.

Ulemper
Man kan ikke bagud i tiden, se hvilket registrerings-nummer der var indtastet på trackeren, på en given dato.

LØSNING B

Data gemmes særskilt for hvert enkelt køretøj. Dette kræver at trackeren får et nyt ID nummer hver gang den skifter køretøj.

Fordele
Der er aldrig tvivl om hvilke data der blev logget for det enkelte køretøj.

Ulemper
Kunden er afhængig af kontakt med vores support og evt. ventetid.

Supporten
Supporten Terminerer det gamle ID nummer og opretter et nyt ID nummer - for den samme tracker. Det Terminerede ID vil være mærket med et RØDT T og vil bevare det gamle registreringsnummer.

Den nye Tracker mærkes med et GRØNT N og trackerens navn vil være trackerens 15-cifrede IMEI nummer.

Kunden kan herefter opdatere det nye tracker ID, med det nye køretøjs navn og registrerings-nummer. Når trackeren er opdateret - og dermed aktiv - er den mærket med et GRØNT A

Termineret: Synlig eller usynlig på kontoen ?
Et køretøj som er Termineret kan evt. gøres usynligt på kontoen, således kunden kun ser de aktive køretøjer. Usynlige køretøjer kan gøres synlige igen, hvis det ønskes.

Alle gamle data for Terminerede ID numre - uanset om det gamle køretøj er synligt eller usynligt på kontoen - bevares i systemet.

Sådan ændrer du navn og registrerings-nummer

1. Gå ind i indstillinger
  2. Gå ind i Køretøjer
  3. Klik på det ønskede køretøj
  4. Skriv tekst i felterne navn og registrerings-nummer
  5. Det anbefales at du udfylder bilmærke, model og årgang
  6. Husk at gemme.