Tacho - værd at vide

Den digitale Tachograf

Information omkring digitale tachografer - DOWNLOAD (engelsk)

Ecofleet brochure om vores Tacho løsning - KLIK HER

Vores Tacho manual - KLIK HER (engelsk)

Download af DDD filer

FleetComplete tilbyder tre løsninger:

• Den manuelle løsning - læs mere om den manuelle løsning længere nede i teksten
  • Den halv-automatiske løsning
  • Den fuld-automatiske løsning

Når du har en halv- eller fuld-automatisk FleetComplete Tacho løsning, så henter vi automatisk filerne fra din Tachograf, således du altid overholder EU lov-krav.

Filerne opbevares på Ecofleet serveren, som har fuld backup. Herfra kan du hente en kopi af filerne når du har tid og lyst, eller vi kan sørge for automatisk, at sende dem til dit foretrukne data-firma, som beregner alle dine relevante køretøjs- og chauffør-data.

Køretøjs-filer
Ifølge reglerne skal køretøjs-filen hentes senest for hver 90 dage, men vi henter filerne for hver 60 dage, for at sikre, at filerne aldrig bliver for gamle.

Chauffør-filer
Ifølge reglerne skal chauffør-filen hentes senest for hver 28 dage, men vi henter filerne for hver 20 dage, for at sikre, at filerne aldrig bliver for gamle.

Systemet viser løbende hvilke filer som er hentet rettidigt eller om der er forsinkelser hvis ikke vi kan få kontakt med køretøjet eller chaufføren.

Endvidere får du løbende en vejledende opdatering af chaufførens daglige køre/hvile tid.

Den manuelle løsning

Kunden installerer et computer program, på en Windows maskine, og skal manuelt downloade filerne direkte fra GPS trackeren, ligesom kunden selv skal sende de downloadede filer til en dataudbyder, som beregner kundens data.

Alle henvendelser omkring overskridelser etc, rettes til dataudbyderen.

Computer programmet hentes i Tacho modulet, på kundens FleetComplete konto.

Kundens firma-kort er tilsluttet kundens computer.

Se tegning - KLIK HER

Vejledning i manual download af filer - DOWNLOAD (engelsk)

Den halv-automatiske løsning

FleetComplete henter DDD filerne automatisk, således kunden aldrig er bagud med dette.
Filerne hentes fra en FleetComplete server, hvor de også gemmes.
Kundens firma-kort er tilsluttet denne server.
Se "Ansøgning om ekstra firmakort" herunder.

Kunden skal downloade filerne fra serveren og sende filerne til en dataudbyder, som beregner kundens data.

Alle henvendelser omkring overskridelser etc, rettes til dataudbyderen.

Se tegning - KLIK HER

Den fuld-automatiske løsning

FleetComplete henter DDD filerne automatisk, således kunden aldrig er bagud med dette.
Filerne hentes fra en FleetComplete server, hvor de også gemmes.
Kundens firma-kort er tilsluttet denne server.
Se "Ansøgning om ekstra firmakort" herunder.

FleetComplete sender automatisk DDD filerne til kundens dataudbyder.

Alle henvendelser omkring overskridelser etc, rettes til dataudbyderen.

Se tegning - KLIK HER

Ansøgning om ekstra firma-kort

De to automatiske løsninger, kræver at et firma-tacho-kort, sidder koblet på FleetComplete's download-server.

Kunden skal således ansøge politiet om et ekstra firmakort - KLIK HER

Når kunden modtager kortet fra politiet, sendes det til  FleetComplete, som videresender det til vores
kontor i Tartu, Estland, hvor det opbevares i et såkaldt korthotel.

Kort aftale - dansk - KLIK HER

Kort aftale - engelsk - KLIK HER

Hvad skal Ecofleet vide omkring kunden

Vi skal vide:

• Skal vi også hente andre data fra CAN bussen ?
    Hvis andre data fra CAN bussen ønskes, har vi brug for at kende køretøjets mærke, model og produktions-år, for at sikre, at vi har en konfiguration til dette køretøj.

Her kan du se hvilke CAN bus informationer, vi kan få ud af de enkelte køretøjer.
    Du skal vælge hvilken gruppe af køretøjer du ønsker at vide mere om:
    Agro - Light commercial vehicles - Trucks - Vans - KLIK HER

• Skal vi kun downloade tacho filer ?
    Hvis vi kun skal downloade tachografens DDD filer, behøver vi ikke yderligere info omkring køretøjet - men vi vil gerne vide det alligevel.

• Tachografens mærke og serienummer - for at sikre, at vi understøtter den.
    Stoneridge eller VDO. Hvilke tachografer kan anvendes - KLIK HER

• Er kunden interesseret i den halv-automatiske løsning eller den fuldautomatiske løsning ?

Installation

Trackeren, som skal monteres er en RUPTELA TCO4 HCV - KLIK HER

Der findes tre typer installationer - DOWNLOAD (engelsk)

Efter installationen skal der udføres et lovpligtigt 2-års eftersyn.
Billeder fra en installation - KLIK HER

Data-udbydere

Ecofleet anbefaler:

http://tachografservice.dk

Brochure - KLIK HER

[END OF DOCUMENT]