Installationsvejledning samt Brugervejledning til M7

M7 er en batteridrevet magnetisk tracker, beregnet til at sidde på metal.
F.eks. på en container, under en trailer, under en bil, etc.

Før M7 tages i brug
Disse punkter bør overholdes i den nævnte rækkefølge.

1. M7 skal lades op i minimum 4 timer, men første gang gerne i 12-24 timer.
  2. For at du får fuld glæde af din M7, skal din konto have modulet "Hændelser".
    Kontroller venligst at du har dette modul. Ellers kontakt sælgeren.
  3. Du bør få opsat alarmer for "M7 afmonteret", "M7 monteret" og "M7 lavt batteri".
    Disse alarmer sender dig en email/sms, når M7 monteres, afmonteres eller løber tør for strøm. Når M7 er opladet, bør du kontrollere at hændelserne fungerer. Monter M7 på noget magnetisk og modtag en email/sms med en kvittering. Afmonter M7 og modtag en email/sms med en kvittering.
  4. Du bør vide om din M7 er sat op til "Position" eller "Tracking". "Position" betyder at M7 sender sin position 2 gange i døgnet. Dette kan ikke tegne en rute. "Position" bruger langt mindre strøm, og M7 holder således strøm i ca. 1 år. "Tracking" betyder at M7 afsætter et positions-punkt for hvert sekund eller hvert minut, når den flyttes. Punkterne tegnes som en rute. Din konto skal være sat op til at kunne tegne denne rute. "Tracking" bruger mere strøm af det interne batteri, og man skal forvente at gen-oplade 1-3 gange pr måned ved typisk brug.

Opladning

• Før M7 tages i brug – og ved gen-opladning:
  • Den blanke beskyttelses-”knap” skrues af.
  • Den medfølgende adaptor stikkes i M7’eren og adatoren sættes i stikkontakten.
  • Lad M7 oplade i mindst 4 timer. Første gang bør M7 oplades i 12-24 timer.
    M7 afgiver evt. ingen blink under opladning eller når opladet.
  • Efterfølgende kan M7 lades op i løbet af natten.

LED Indikatorer

Sabotage-kontakten

Sabotage-kontakten fortæller både når M7 monteres eller afmonteres.
(Monterings-alarmen kræver den seneste firmware opdatering).

Når M7 sættes på noget magnetisk (du kan teste på  en whiteboard, de fleste køleskabe eller metal-postkasser), så skubbes sabotage-knappen ind. Nogle få sekunder efter, modtager du en monterings-information på din email/sms.

Når M7 afmonteres, dvs. sabotage kontakten slipper kontakt med underlaget, sendes en afmonterings-information på din email/sms.

For at du kan anvende disse funktioner, skal du have modulet HÆNDELSER på din Ecofleet konto.

Hændelser/Alarmer

For at oprette hændelser, skal du:

• Log in på din Ecofleet konto
  • Gå ind i "Indstillinger" - øverst til højre i den blå top-menu
  • Gå ind i "Hændelser" -  i den grå under-menu

• Klik, på "Opret ny" - i venstre hjørne

AFMONTERET / MONTERET
  • Skriv en sigende tekst i feltet Navn. F.eks. "M7 - afmonteret"
  • I Tilstand, vælg "Hændelse med kode" og skriv tal-koden bagved
    (100 = M7 afmonteret, 101 = M7 monteret)
  • Vælg Køretøjer (navnet på M7'eren)
  • Vælg Tid: Altid
  • Vælg Placering: Overalt

• I bunden - skriv dit sms nummer (husk landekode) eller email
  • Flere numre eller emails kan indsættes, men skal adskilles med et komma
  • Husk at klikke på GEM.

• Som ovenfor, lav en hændelse mere, som kvitterer for "M7 monteret".

LAVT BATTERI
  • Lav en hændelse mere, som kvitterer for lavt batteri:
  • Opret ny
  • Skriv en sigende tekst, f.eks. "M7 - lavt batteri"
  • Vælg Tilstand, som vist herunder: Spænding < 3,65 volt, varighed 1 logpunkter
  • Vælg Køretøjer, Tid og Placering
  • Indtast sms nummer og email
  • GEM

Hvis din M7 er konfigureret som "Position"

Dette er den mest anvendte konfiguration, pga den lange batteri-levetid på ca 1 år.

Når M7 er placeret på det emne der skal overvåges, udsendes et positions-signal 2 gange i døgnet.

Positionerne registreres på din brugerprofil i Ecofleet. Du kan logge ind på din Ecofleet konto, for at se placeringen.

Bemærk:
Hvis emnet med M7'eren flyttes, får du det først at vide, næste gang M7'eren sender ind.

Hvis din M7 er konfigureret som "Tracking"

Når M7 er placeret på det emne der skal overvåges, udsendes et positions-signal 2 gange i døgnet. Derudover sender M7'eren løbende positioner ind når det overvågede emne flyttes.

Når M7 tracker ruten, bruger dette væsentligt mere strøm, og du skal forvente at gen-oplade
1-3 gange pr måned.

Positionerne forbindes som en rute, som registreres på din brugerprofil i Ecofleet. Du kan logge ind på din Ecofleet konto, for at se ruten.

Med andre ord: Du kan følge emnet under transport.