Sådan logger du ind i et køretøj - med kort, brik eller polet

Puljebilen er enten udstyret med en RFID-kortlæser, som kan aflæse chaufførens kort/brik, eller en polet-læser som kan aflæse chaufførens polet/nøgle. Begge dele kaldes en ID.

Aflæsning af ID, sikrer at du som chauffør noteres for den rigtige tur, og dermed undgår ansvar for andres chaufførers skader, hastighedsbøder, parkeringsbøder, anklage om hazardet kørsel, svinkærinder, etc.

Man skal således huske at medbringe sit personale ID kort/polet, ved kørsel i et køretøj med login.

Kort- eller polet-læser er typisk monteret nærheden af rattet, men kan sidde forskelligt fra bil til bil.
Læseren kan også være monteret bag et panel, men så vil et klistermærke viser hvor den sidder.

login med polet login med kort/brik login med kort/brik
    synlig kortlæser skjult kortlæser

1.   Sæt tænding på bilen

Sæt nøglen i og drej til tænding - men start ikke bilen. Du vil nu høre en hyletone (hvis bilen er udstyret med hyler) som indikerer at dit kort eller polet skal aflæses.

2.   Aflæs dit kort/polet

Lokaliser hvor læseren er placeret. Er der monteret en synlig kortlæser, vil du se et rødt lys på kort skanneren.

Hold dit kort/polet på læseren. Når ID er aflæst slukker den røde diode og hyleren stopper.

Nogle køretøjer er udstyret med startspærring, således køretøjet ikke kan startes med mindre ID er aflæst.

3.   Start bilen

Du skal nu kunne starte bilen og køre.

Når du forlader bilen eller den går i stå

Trackeren er forberedt for at køretøjet kan "fejlbetjenes" og dermed risikere at gå i stå ved rødt lys.

Der er derfor indbygget en kort forsinkelse, således at du ved genstart af køretøjet ikke behøver scanne ID igen.

Du kan derfor opleve at forlade bilen - eller stoppe motoren - og senere genstarte indenfor 30 - 120 sekunder, og du vil opleve at der ikke kræves login. Dette er helt normalt.

Har motoren været stoppet i mere end 2 minutter (120 sekunder) skal du forvente at skulle logge ind igen.