Hvor gamle er dine trackere ?

Når du køber en tracker, består den af:

• Elektronik (en mikroprocessor med et styreprogram – kaldet firmware)
  • en miniature GSM/GPRS mobiltelefon (med et SIM kort)
  • en satellit modtager (for det amerikanske GPS, det russiske GLONASS eller begge systemer ?)
  • et indbygget back-up batteri
  • En konfiguration med en række parametre, som fortæller hvor ofte den skal sende ind, om den skal bruge tænding eller bevægelse til at fortælle vores server/brugerflade, at køretøjet er i bevægelse og mange andre spændende ting.

FIRMWARE
Den firmware som bestemmer hvordan trackeren grundlæggende skal opføre sig, udvikler producenten typisk løbende videre på, og kommer ofte efterfølgende med forbedrelser omkring GPS modtagelse, data/buffer håndtering og flere features, længe efter kunden har fået den monteret.

I modsætning til en smartphones og computers/tablets firmware som opdateres løbende, så får en tracker typisk ikke ny firmware, når den først er monteret – fordi det er besværligt at tage den ud og opdatere den.

Ikke alle trackere kan opdateres over GSM/GPRS netværket. Og selv om de kunne, skal vores server kunne håndtere dette. Dette er ikke noget vi gør pr. automatik i dag. Dvs en anden kunde som køber præcis den samme tracker et par år senere, kan derfor have en bedre tracking, med præcis det samme produkt.

GPS / GMS/GPRS
Der sker også en rivende udvikling på GPS og GSM/GPRS moduler. Bedre antenne-design bevirker at nyere trackere fanger og afleverer signaler langt bedre end for bare et par år siden. Nogle antenner fanger kun GPS = typisk 7-10 satellitter af gangen, mens andre fanger både de amerikanske GPS og de russiske GLONASS satellitter = typisk 15-20 satellitter af gangen.

BATTERI
Før i tiden var det sådan, at et batteri som lader konstant og aldrig får lov til at aflade, med tiden mister sin kapacitet. Dvs. den dag man får brug får batteriet, virker det måske ikke så godt længere. Også batterier udvikles der på konstant. Nye materialer og bedre styring af ladestrøm etc. bevirker at de nyere batterier er mere pålidelige.

KONFIGURATION / ECOFLEET SERVER
Vores servere udvikles konstant til at kunne følge med kundernes krav om nye funktioner. Nogle funktioner understøttes kun hvis trackerens konfigurations-parametre kan indstilles til at få glæde af disse nye funktioner. Ældre trackere har ikke de samme justeringsmuligheder som de nyere.