Personer - import af csv fil

Det anbefales at læse hele denne side - og ikke kun nøjes med at downloade CSV/Excel skabelonen.

En Fleet Complete projektleder eller fulfillment afdeling, kan importere kundens personer i Fleet Complete systemet. Kunden eksporterer sine personer fra eget system, og påfører afdeling, email, fornavn, etc - efter denne skabelon - KLIK HER

Kolonnernes navne

Hvis kunden eksporterer person-informationer fra eget system til et excel ark eller en csv fil, skal kolonne-navnene hedde præcis det samme, som anvist i skabelonen som kan downloades herover.

Hvis ikke kolonnerne hedder præcis det samme (i lower-case, små bogstaver) - kan resultatet ikke importeres korrekt og ukendte kolonne-navne vil blive ignoreret.

Før importen, skal kolonnernes navne, om nødvendigt, redigeres af Fleet Complete.

Hvis import data modtages fra kunden i et Excel ark

Fleet Complete åbner det modtagne Excel ark, og udfører en "eksporter til csv fil" som resulterer i en comma eller semikolon separeret fil. Hefter åbnes csv filen i Windows notepad/notesblok, og gemmes i UTF-8 formatet (som bevarer æ, ø og å).

Kontroller at alle brugere har en email

Email-adressen bruges som brugernavn når man skal logge ind. Selv om personen "kun" oprettes som chauffør, og ikke forventes at skulle kunne logge ind, er det alligevel en god ide at personen har en email, hvilket for importværktøjet er en sikker måde at kontrollere om personen skal ny-oprettes eller opdateres.

Beskrivelse af kolonnerne

Download skabelonen og åbn den i Excel for at se disse kolonner bedre.

department (afdeling)
En person kan kun have én afdeling. Department skrives med tekst, f.eks Salg eller Økonomi.

firstname (fornavn)
Personens fornavn(e)/mellemnavne(e).

lastname (efternavn)
Personens efternavn.

phone (telefonnummer)
Personens telefonnummer. Ikke påkrævet. Skal anføres med landekode, som f.eks. +4592157500.

isuser (er bruger)
Dette angiver om personen er bruger, og dermed skal kunne logge ind og f.eks. se køretøjers placering, trække rapporter eller lave kørebog (yes/no). Hvis yes, så skal både password og email angives.

email (email adresse)
Det anbefales at der anføres en email adresse for personen, selv om de ikke skal kunne logge ind, idet fremtidige opdateringer vil genkende/opdatere personen på email adressen, som for hver person er unik.

password (login kodeord)
Personens kodeord ved login. Et password er påkrævet når personen logger ind som bruger, men ved import anbefales det at denne kolonne efterlades blank, for at undgå at et evt. eksisterende password tilsendes os. Vores importsystem genererer selv et password til brugeren hvis dette felt er tomt. Password sendes automatisk til brugeren på vedkommendes email adresse, straks når data importeres, hvorfor det anbefales at personen er adviseret omkring modtagelsen af denne email før vi importerer.

isdriver (er chauffør)
Dette angiver om personen er chauffør på et køretøj. (yes/no)

driverkey (chauffør nøgle)
Dette er personens kortnummer (kan være decimal eller HEX). Kun aktuelt hvis kunden ønsker at chaufføren anvender kort/polet login i køretøjet, ved start af ny tur. Bemærk at Ecofleet projektlederen skal have foretaget en test af kundens kort, således det er afklaret hvordan kortnummer skal optræde. Et af kundens køretøjer mærkes som "master", således at kort opsætningen (RFID properties), konverterer kortets nummer til det ønskede format i Ecofleet SeeMe profilen. Hvis kunden anvender et 24-bit adgangssystem, skal kortets fulde nummer indlæses manuelt.

employeeid (intern betegnelse af medarbejderen)
Kan f.eks. være et internt lønningsnummer.

externalid (ekstern betegnelse af medarbejderen)
Kan f.eks. være initialer.

Påkrævet eller anbefales

Importen af brugerens data sørger for at indsætte de mest nødvendige data i Ecofleet SeeMe platformen, således det vigtigste omkring kundens brugere og chauffører er "tastet ind".

Følgende kolonner skal overvejes:

department (afdeling) - anbefales, hvis kunden anvender afdelings-betegnelser
firstname (fornavn) - påkrævet
lastname (efternavn) - påkrævet
phone (telefon nummer) - anbefales (husk landekode foran, Danmark = +45)
isuser (er bruger) - yes - hvis personen er login-bruger
email (email adresse) - anbefales, og påkrævet hvis personen er bruger (isuser=yes)
password (login kodeord) - anbefales, og påkrævet hvis personen er bruger (isuser=yes)
isdriver (er chauffør) - yes - hvis personen er chauffør
driverkey (chauffør nøgle) - påkrævet hvis personen er chauffør (isdriver=yes) og hvis der anvendes login i køretøjet
employeeid (intern betegnelse af medarbejderen) - anbefales, af hensyn til personens identifikation
externalid (ekstern betegnelse af medarbejderen) - anbefales, af hensyn til personens identifikation

- - - SLUT PÅ DENNE ARTIKEL - - -