Kort brugt til adgangskontrol

Når en medarbejder ønsker adgang til en bygning, holdes et adgangskort op til en kortlæser siddende ved firmaets indgangsdør. Firmaets computer system afgør om personen, må få adgang til bygningen, ved at kontrollere kortets nummer i en lokal database. Er personen med dette kort stadig ansat ? Må personen med dette kort få adgang til denne bygning på denne ugedag eller den tid af døgnet ? Disse spørgsmål afgøres af en computer, som kommunikerer lokalt med kortlæseren og styrer en elektrisk lås i døren, hvis der skal gives adgang.

BEMÆRK:
Mange adgangskontrol anlæg læser kun 24 bit af kortets nummer, hvilket giver andre numre end hvis man læser det fulde kortnummer. Dette kan give udfordringer når et eksisterende kortnummer, skal matches op mod det fulde kortnummer som Ecofleet trackere leverer.

Læs hele teorien omkring dette - KLIK HER

Adgangskortet brugt i Ecofleet SeeMe

Oftest ønsker et firma, som allerede anvender kort til adgangskontrol, at de samme kort kan anvendes både til adgangskontrol, samt til at logge ind i firmaets køretøjer.

Et køretøj har ikke den samme mulighed for at kontrollere om kortet må anvendes, ved at en computer spørger i en database. Bilen kan være parkeret i en p-kælder eller på anden måde være afskåret fra med omverden mht data kommunikation.

Når chaufføren sætter tænding på køretøjet, aktiveres en beeper/hyler, for at minde om at kortet skal scannes. Når kortet scannes, sendes kort nummeret til Ecofleet serveren vha den i bilen monterede GPS tracker. Når nummeret modtages på serveren, konverteres det til det ønskede format, og kontrolleres op mod en liste af allerede indtastede medarbejdere.

Hvis der forefindes en registreret medarbejder, vil denne persons navn optræde sammen med de data som trackeren sender ind for netop denne tur.

Hvis kort nummeret ikke genkendes, vil vores system automatisk oprette en FALSK bruger for at gemme det ukendte kortnummer. En FALSK bruger oprettes med registreringnummeret for det køretøj hvor kortet er scannet, som personens fornavn, og med tidspunktet for scanningen i køretøjet som personens efternavn. Vi har således mulighed for senere at finde ud af, hvem der kørte det pågældende køretøj på det pågældende tidspunkt.

For at undgå at disse FALSKE brugere oprettes, skal man, før en person logger ind i et køretøj, oprette vedkommende i Ecofleet SeeMe platformen, ved at indtaste email, fornavn, efternavn samt personens kortnummer.

Kortets nummer kan f.eks. aflæses med:

• En bordscanner koblet på en computer

Kort scanning med en bordscanner

En kort-scanner kobles på en USB port på en Windows computer, og når kortet lægges i kortlæseren, sendes tallet ind til computeren, som om det kom fra et tastatur. Dvs. du stiller blot musen, der hvor du ønsker kortes nummer indtastet og scanner kortet.

Opsætning af Ecofleet kortlæser - KLIK HER