Tillykke med din nye Ecofleet GPS tracker
for OBD-II stik.

Enheden kan benyttes til Fleet Complete elektroniske kørebog og/eller flådestyring. Enheden er udstyret med et SIM kort som sender alle GPS koordinater til Fleet Complete's servere hvorfra du kan tilgå dem online.

GPS enheden har indbygget GSM og GPS antenne, og skal blot sættes i bilens OBD stik.

Tilslut GPS enhed til bilens OBD

Bilens OBD stik er det diagnose stik som benyttes af mekanikeren når bilen er til service. Stikkets placering varierer fra bilmodel til bilmodel, men findes typisk i en af tre mulige placeringer som vist på nedenstående tegning:

Du kan også finde OBD stikkets placering - KLIK HER

Uheldig placering ?

Hvis enheden sidder til gene for chaufføren eller hvis den er placeret er sted hvor den er i vejen, kan der tilkøbes en forlængerledning til OBD stikket så enheden kan placeres mere hensigtsmæssigt.

Kontakt Fleet Complete og hør nærmere omkring et OBD FORLÆNGERKABEL.

Cigar stikket

Ønsker man ikke at have OBD trackeren siddende i OBD stikket, kan man alternativt tilkøbe et kabel som strømforsyner kablet fra cigar-stikket. Da de fleste biler slukker for cigar-stikket, når tændingen slås fra, kan dette tilslutnings-måde bevirke at trackeren er nogle minutter om at fange sattelitterne når man starter køretøjet og påbegynder turen.

Kontakt Fleet Complete og hør nærmere omkring et OBD CIGAR-KABEL.

Enheden er nu tilsluttet

Sæt GPS enheden i bilens OBD stik og start bilen. En lysdiode vil nu begynde at blinke. Den angiver enhedens forbindelse til GSM og GPS nettet. Første gang enheden bliver tilsluttet kan der gå flere minutter før den får satellit fix.

Når lysdioden blinker med 4 sek. mellemrum er enheden klar. Den har nu fat i det mobile netværk og har fået positioneret bilen via GPS satellitterne.

NB! Lysdioden kan blinke uregelmæssigt, men dette skyldes at der sendes data til Fleet Complete serveren.

Testtur

Det anbefales at du kører en testtur og bag efter logger på Fleet Complete og ser om der kommer data.

Har bilen hold stille længe anbefales det at man venter et par minutter inden man starter første tur således at man sikre at GPS enheden har nået at få satellit fix.

Hvad gør jeg når jeg holder ferie eller bilen skal til service?

Fleet Complete anbefaler, at du frakobler GPS enheden hvis bilen skal holde stille i en længere periode (fx ved ferie længere end 2-3 uger) for at sikre at bilens batteri ikke taber for meget strøm mens du er væk. Dette er dog typisk kun et issue ved ældre bilbatterier.

Skal bilen til service vil enheden typisk blive afmonteret. HUSK at kontrollere om enheden er sat tilbage i OBD stikket når bilen kommer retur fra service!