----------------------------------------------------------------------------------------

Pakken indeholder:

1. FM1100 GPS/GSM enhed
  2. I/O Cable connector
  3. Ekstern GPS antenne
  4. Ekstern GSM antenne

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Almindelig montering

• Forbind den SORTE ledning (GND, port 6) til stel.
  • Forbind den GULE ledning (DIN 1, port 5) til bilens tænding. NB! Vær opmærksom på at du tager korrekt tænding, nogle stik kan vise tændingssignal, men efter et stykke tid forsvinder tændingen og dette giver fejl på boksen – finde ”ægte” tænding.
  • Forbind den RØDE ledning (+10…30V SC, port 1) til permanent strøm.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Montering med ID poletlæser

Skal der monteres en ID poletlæser (benyttes ved chauffør identifikation) skal der tilsluttes nogle ekstra ledninger. Poletlæseren skal placeres i bilen så den sidder mest hensigtsmæssig og benyt helst en blindprop, fremfor at lave et hul i instrumentpanelet.

• Forbind den SORTE ledning (GND, port 6) til stel.
  • Forbind den GULE ledning (DIN 1, port 5) til bilens tænding.
  • NB! Vær opmærksom på at du tager korrekt tænding, nogle stik kan vise tændingssignal, men efter et stykke tid forsvinder tændingen og dette giver fejl på boksen – finde ”ægte” tænding.
  • Forbind den RØDE ledning (+10…30V SC, port 1) til permanent strøm.
  • Forbind ”Hyleren” til sort ledning (DOUT2, port 2)
  • Forbind ”Hylerens” røde ledning til tænding ved gul ledning (DIN1, port 5)
  • Forbind ”Poletlæserens” grå ledning til grøn ledning (1WIRE DATA, port 8)
  • Forbind ”Poletlæserens” sorte ledning til stel ved sort ledning (GND, port 6)

Tilslutning af eksterne funktioner fra køretøjer (kran/plov/fejeblad etc)

Hvis GPS enheden skal registrere eksterne funktioner på køretøjet (fx aktivering og driftstimer af kran) så kan DIN2 og/eller DIN3 benyttes.

Digital input level: OFF < 2.5V    ON > 2.5V to supply voltage

Test af enheden/installationen

Når enheden er korrekt monteret vil de 2 lamper (GPS LED & Status LED) blinke hvert sekund. Der SKAL være strøm på bilen for at kunne teste GPS enhedens LED signaler.

Nedenfor er vist hvordan LED kan blinke og hvad det betyder:

Test af enheden med poletlæser

Når Køretøjet startes skal Hyleren sende en konstant tone, indtil en Polet ID brik holdes mod læseren som så slukker for hyleren. Benyt eventuelt den medfølgende ID polet brik til at slukke for hyleren. Fulgte en sådan ikke med i pakken må bilen blot slukkes når GPS enheden er testet for Led signaler.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Online registrering af installationen og test af positionen & data

Er du privatkunde og har valgt selv at montere, kan du se bort fra nedenstående. Vær dog opmærksom på, at der SKAL en autoriseret montør til, hvis monteringen skal være forsikringsgodkendt!

Monteringen SKAL altid afsluttes med en installationserklæring! Som autoriseret montør har du login til online registrering via websiden http://install.seeme.eu