Det sker desværre til tider at windows ikke kan installere driveren til de passive enheder, manuelt. I dette tilfælde må man gøre det selv og fremgangsmåden er som følgende

Step 1:Download filen Win8.zip (se link nederst på siden). Pak denne fil ud på computeren, filen indeholder en softwaredriver.

Step 2: Find dernæst enheden i Enhedshåndteringen (Enhedshåndtering kan åbnes via Autolog programmet -> Hjælp -> Enhedshåndtering)

Enheden hedder typisk ’Ukendt enhed’ hvis den ikke har nogen driver og ligger under menuen 'Porte'.

Step 3:

1. Højre klik på ’Ukendt enhed’
2. Vælg ’Opdater driver’
3. Vælg 'Gennemse computeren efter driversoftwaren som du pakkede ud i step 1'
4. Tryk på ’Gennemse’ og peg på mappen 'Win8' (denne driver virker til alle versioner af windows, untaget win 95).
5. Tryk 'næste'
6. Den installere derefter driver til enheden og når den er færdig hedder den 'GPS DATA LOGGER' og står under ’Porte’ i enhedshåndteringen.