Sådan logger du ind i et køretøj - kort, poletter

Puljebilen er udstyret med en RFID kortlæser som kan afkode chaufførens ID kort.

For at registrere en tur skal man huske at medbringe sit personale ID kort/polet.

Nogle biler kan være udstyret med en startspærre funktion og/eller en hyler. Dette bevirker at du skal skanne dit kort for at kunne starte bilen og for at slukke hyletonen.

Det er meget simpelt at benytte systemet, man skal blot gennem de følgende trin:

1.   Sæt strøm på bilen

Sæt nøglen i og drej så der kommer strøm på bilen, men ikke tænding. Du vil nu høre en hyletone (hvis bilen er udstyret med hyler) som indikerer at du skal skanne dit kort. Du vil også kunne se et rødt lys på kort skanneren som er monteret i bilens instrument panel (se billede eksempler nedenfor).

2.   Skan dit kort

Lokaliser hvor ID kortlæseren er placeret. Kør dit kort forbi skanneren så lyset slukker og hyleren stopper (hvis hyler er monteret).

3.   Start bilen

Drej nu nøglen helt over, så der kommer tænding på bilen. Du skulle nu være klar til at køre.

Denne proces skal gennemføres hver gang du starter bilen for at køre.

EL-bil med GPS, ID føler og startspærre

Hvis puljebilen er en EL-bil er processen lidt anderledes. I så fald skal du følge disse trin:

1.   Sæt strøm på bilen

Sæt nøglen i og drej så der kommer strøm på bilen, men ikke tænding. Du vil nu høre en hyletone (hvis bilen er udstyret med hyler) som indikerer at du skal skanne dit kort. Du vil også kunne se et rødt lys på kort skanneren som er monteret i bilens instrument panel (se billede eksempler forrige side).

2.   Skan dit kort

Lokaliser hvor ID kortlæseren er placeret. Kør dit kort forbi skanneren så lyset slukker og hyleren stopper (hvis hyler er monteret).

3.   Sluk bilen

Du skal nu dreje nøglen tilbage igen og slukke bilen, men tag IKKE nøglen ud af tændingslåsen.

4.   Start bilen

Nu kan du så dreje nøglen helt over til start så du får tænding på bilen og dermed kan køre.